Tandudtrækningsprotese

Det er en protese, der indsættes i munden efter tandudtrækning. 

Tandteknikeren laver proteserne, inden man får trukket tænderne ud.

Når tandlægen er færdig med  tandudtrækning, sendes patienten videre til   mig for at få sat protesen i munden.
Den sættes i munden, imens man stadig er bedøvet, og ligger så som et kompres på den åbne sår, man tager hjem og drikke og spiser kun koldt, samt tager det med ro, til man skal møde på her på klinikken dagen efter.

Dagen efter tager jeg protesen ud for første gang, kigger munden efter for tryksår og opheling, instruerer i hvordan du tager protesen ud og i munden igen, samt hvordan du skal børste den, der vil blive løbende kontroller for at jeg kan sikre mig at alting er som det skal være, det er også med i prisen.

Her skal er det vigtigt at du er i trygge hænder. 

Og skulle der så komme spørgsmål, er man velkommen til at ringe ind på klinikken.

Når man får trukket tænder ud, skal man regne med, at gummen svinder og at protesen bliver for stor, derfor ligger vi et midlertidigt materiale i protesen imens det står på. Det betaler man et beløb for gang i den tid gummerne svinder , det er meget individuel hvor mange man skal have lagt materiale i protesen, men det vigtigste er at protesen følger gummernes svind. Gummen kan tage ca. ½ -1 år om at svinde. Hullet hvor tanden har siddet i vil svinde ca 50% af dens størrelse, så det er ret meget. 

Der kan komme flere tilretninger med kanter som gnaver eller bid som skal justeres, men det er med i prisen.

Når gummen er færdig med at svinde efter tandudtrækningen, skal protesen have en ny bund og det kaldes en rebasering. Dette er en ekstra udgift, som patienten skal betale, ca. 6-12 mdr. år efter tandudtrækning.

Det er vigtigt, at tænke på, at munden har været igennem meget, efter en tandudtrækning og man skal ikke forvente, at man kan tygge og spise som man gjorde før, der er en tilvænnings periode på ca 3-6 mdr.

(+45) 75 75 28 00
info@bt-tandteknik.dk